Συμβούλια & Επιτροπές

2023–σήμερα

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:

 • Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής “Κοινωνικών Υποθέσεων”.
 • Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής “Έρευνας & Τεχνολογίας”.
 • Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής “Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”.
 • Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής “Παρακολούθησης Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης”.
 • Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη “Διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών”.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΙΛΙΑΣ:

 • Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας “Ελλάδας-Σουηδίας”.
 • Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας “Ελλάδας-Αλγερίας”.
 • Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας “Ελλάδας-Ιταλίας”.
 • Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας “Ελλάδας-Ινδίας”.
 • Μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας “Ελλάδας-Εσθονίας”.

 

2020–2021

 • Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Οργανισμός αγροτικών ενισχύσεων).

 

2019–2022

 • Γραμματέας Διαχειριστικής Επιτροπής “Αγροδιατροφικής Σύμπραξης” Π.Κ.Μ.

 

2018

 • Εκπρόσωπος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το Δημογραφικό Ζήτημα της Ελλάδας.

 

2015–2018

 • Αντιπρόεδρος Γνωμοδοτικής Επιτροπής Αναπτυξιακού Νόμου(Ιδιωτικών επενδύσεων) Κεντρικής Μακεδονίας.

 

2015–2016

 • Πρόεδρος Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας.

 

2014–2019

 • Τακτικό μέλοςΠειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών Ο.Τ.Α.Β΄ Βαθμού Κεντρικής Μακεδονίας.

 

2014–2018

 • Τακτικό μέλος Δ.Σ. “Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης”Κεντρικής Μακεδονίας.

 

2014–2017

 • Πρόεδρος “Μονής Λαζαριστών”(Κέντρο πολιτισμού).

 

2013–2016

 • Πρόεδρος Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας & Αγροτικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

2011–2014

 • Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης “ΑΝΕΘ Α.Ε.”.

 

2006–2010

 • Τακτικό μέλος Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων “Τ.Ε.Δ.Κ.”.

 

Παράλληλα με την αυτοδιοικητική μου δράση και ως απόρροια της αναγκαιότητας δυναμικής εκπροσώπησης είτε του Δήμου Σοχού είτε της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχα ενεργά σε συμβούλια ή επιτροπές, στο πλαίσιο ευρύτερων συνεργασιών φορέων αναπτυξιακού χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα την περίοδο της δημαρχιακής μου θητείας στο Δήμο Σοχού (2006-2010), διετέλεσα Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τότε Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) του Νομού Θεσσαλονίκης.
Κατά την περίοδο 2010-2010, συμμετείχα ως ενεργό μέλος στην Ομάδας «Τοπικής Αυτοδιοίκησης» του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Μετά την πρώτη εκλογή μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, μου ανατέθηκε η αρμοδιότητα του Εντεταλμένου Συμβούλου Εμπορίου για τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας συμμετείχα ως μέλος στις σχετικές επιτροπές.
Επίσης, ως Περιφερειακός Σύμβουλος και μετέπειτα ως Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διετέλεσα αρχικά Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Θεσσαλονίκης «ΑΝΕΘ Α.Ε.» (2011-2014) και στη συνέχεια Τακτικό Μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου (2014-2017).
Παράλληλα, με τη θεσμική μου ιδιότητα ως Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων και μετέπειτα ως Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος, εκλέχθηκα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας & Αγροτικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας για την περίοδο 2013-2016 και Πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας για την περίοδο 2015-2016.
Διετέλεσα επίσης, Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Αναπτυξιακού Νόμου (Ιδιωτικών Επενδύσεων) Κεντρικής Μακεδονίας για την περίοδο 2015-2018, καθώς και Τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Τ.Α.-Κ.Μ.)» κατά την περίοδο 2014-2018.

Την περίοδο 2014-2019 ήμουν Τακτικό Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών Ο.Τ.Α. Β΄ Βαθμού Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, την περίοδο 2020-2021 μεγάλη και σημαντική ήταν η τιμή και η ευθύνη να αποτελέσω κυβερνητική επιλογή ώστε να μου ανατεθεί η Προεδρία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., του νευραλγικού αυτού Οργανισμού διαχείρισης των διατιθέμενων Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου της χώρας. Συνεργάστηκα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας εξυγίανσης του αγροτικού χώρου.Προερχόμενος από το χώρο αυτό, γέννημα θρέμμα αγροτικής οικογένειας, δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά στον αγροδιατροφικό τομέα και έχοντας διατελέσει Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας, στη μεγαλύτερη σε έκταση Περιφέρεια της Ελλάδας, γνωρίζω από πρώτο χέρι προβλήματα, ανάγκες και αγωνίες.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου βασικός μου σκοπός, ήταν να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο έργο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., να διασφαλίσω το δημόσιο συμφέρον και να στηρίξω εκείνους τους αγρότες που μοχθούν και κοπιάζουν πραγματικά, προσμένοντας με διαφάνεια και δικαιοσύνη την έγκαιρη ανταμοιβή των προσπαθειών τους.

Επιδίωξη μου, ήταν να εμπνεύσω επιτυχώς το στελεχιακό δυναμικό του Οργανισμού, ώστε μέσα από υγιή διάθεση συνεργασίας και ειλικρινούς προσφοράς, ώστε να ενισχύσουμε ουσιαστικά, γρήγορα και αποτελεσματικά τους ανθρώπους της υπαίθρου, γιατί αυτοί αποτελούν διαχρονικά το πρωτογενές θεμέλιο, πάνω στο οποίο προσωπικά θεωρώ προφανές ότι πρέπει να οικοδομηθεί η πολυπόθητη παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.