Προσωπικά στοιχεία

  • Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1977. Η καταγωγή μου είναι από το Σοχό της επαρχίας Λαγκαδά, με ρίζες από τη Βλάστη Κοζάνης.

 

  • Είμαι παντρεμένος με την Αναστασία Κουκουτζέλη, με την οποία έχουμε 4 παιδιά και κατοικούμε ως οικογένεια μόνιμα στο Σοχό Θεσσαλονίκης.

 

  • Πτυχιούχος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας Σερρών, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην “Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση & Διακυβέρνηση” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

  • Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού, με ειδική εκπαίδευση στο Κέντρο Ανορθόδοξου Πολέμου Ειδικών Δυνάμεων.

 

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

Από το 2002 έως σήμερα είμαι ιδιοκτήτης πρότυπης βιοτεχνικής επιχείρησης του αγροδιατροφικού τομέα.

Συγκεκριμένα δραστηριοποιείται στην πιστοποιημένη από τον ΕΦΕΤ επεξεργασία ενζύμων τυροκομίας (παραδοσιακή “Πυτιά”), σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με έδρα το Σοχό Θεσσαλονίκης.

“Προτεραιότητα μου είναι η παροχή ενός ασφαλούς προϊόντος, μέσω ενός συστήματος ορθής υγειονομικής διαχείρισής”

Την εν λόγω δραστηριότητα την ξεκίνησαν οι γονείς μου από το 1972 και από τότε μέχρι σήμερα κρατάμε ζωντανή την οικογενειακή γνώση και το μεράκι, με γνώμονα την παράδοση και την ποιότητα.
Η “Πυτιά” είναι ένα σύμπλεγμα πηκτικών ενζύμων που χρησιμοποιούνται στην πήξη γάλακτος για την παραγωγή τυριούφέτας ή της κεφαλογραβιέρας. Η ονοματολογία προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη πυτία<πυετία<πυός: πρωτόγαλα.
Κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία της πυτιάς, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως στην αρχαιότητα το γάλα το έπηζαν μέσα σε πήλινα χυτροειδή αγγεία, τους γαυλούς και ως ένζυμα χρησιμοποιούσαν πυτιά από στομάχι αρνιών ή κατσικιών, αλλά επίσης και χυμό σύκων. Ακόμα και αν η πρώτη παραγωγή άλλων προϊόντων γάλακτος ήταν τυχαία, από μια σειρά συμπτώσεων των ιδιοτήτων του γάλακτος, η χρήση πυτιάς από στομάχια μικρών ζώων ή φυτών (σύκα) για την παραγωγή τυριού ήταν σκόπιμη και μάλιστα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες βιοτεχνολογικές ανακαλύψεις της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Η παρασκευή τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων στον τόπο μας συνεχίζει ακόμη και σήμερα να γίνεται, σε μεγάλο βαθμό, με τον παραδοσιακό τρόπο. Ειδικότερα στα τυροκομικά προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) είναι επιβεβλημένο να χρησιμοποιείται Ελληνική παραδοσιακή πυτιά. Γι’ αυτό και εμείς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα της πυτιάς που παράγουμε και την κρατάμε σε ψηλά επίπεδα με αγνή Ελληνική πρώτη ύλη.

Η πρώτη ύλη πρέπει να είναι η καλύτερη για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε με το τμήμα γαλακτοκομίας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια και με το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Γαλακτοκομίας).

Μια από τις βασικότερες παραμέτρους της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας, είναι η διασφάλιση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος. Με γνώμονα την εξασφάλιση της υγείας των καταναλωτών αλλά και τις υψηλότερες δυνατές προδιαγραφές, δίνω ιδιαίτερη έμφαση στη εξέλιξη των διαδικασιών ποιοτικών ελέγχων. Μέρος αυτής της διαδικασίας είναι ο έλεγχος των συστημάτων HACCP. Προτεραιότητα μου είναι η παροχή ενός ασφαλούς προϊόντος, μέσω ενός συστήματος ορθής υγειονομικής διαχείρισής. Έτσι εφαρμόζοντας τις αρχές του HACCP καθ’ όλη την διαδικασία των σταδίων παρασκευής, επεξεργασίας, συσκευασίας, αποθήκευσης και διάθεσης, εξασφαλίζεται το καλύτερο αποτέλεσμα.
Τα προϊόντα της επιχείρησής μου απευθύνονται σε γαλακτοβιομηχανίες, βιοτεχνίες ή οικοτεχνίες τυροκόμησης, αλλά και νοικοκυριά. Η εμπιστοσύνη από τους πελάτες μας αποτελεί την εγγύηση της συνεργασίας μας όλα αυτά τα χρόνια.