Νέα Δημοκρατία

#Ελλάδα_μπορούμε!

2016-2018: Εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Η Πολιτική Επιτροπή είναι το ανώτατο συλλογικό Όργανο του Κόμματος μεταξύ δύο Συνεδρίων και συγκροτείται από μέλη που εκλέγονται από το τακτικό Εθνικό Συνέδριο και από μέλη που συμμετέχουν σ’ αυτήν εξ αιτίας της ιδιότητας ή του αξιώματός τους (ex officio). Η θητεία των μελών της Πολιτικής Επιτροπής διαρκεί μέχρι το επόμενο τακτικό Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του 10ου Συνεδρίου του κόμματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, υπέβαλα υποψηφιότητα για την εκλογή μου ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.
Μετά την προβλεπόμενη ψηφοφορία η οποία διεξήχθη την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 και την επικύρωση του αποτελέσματος από την εφορευτική επιτροπή, αναδείχθηκα στην 34η θέση των μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Η σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής, σύμφωνα και με τις καταστατικές αλλαγές που υιοθετήθηκαν στο 10ο Συνέδριο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, απαρτίζεται από 286 μέλη, εκ των οποίων τα 150 εξελέγησαν από τους συνέδρους και τα υπόλοιπα 136 μετέχουν ex officio (πρώην πρόεδροι, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, αιρετοί σε αντιπροσωπείες παραγωγικών φορέων και λοιποί αξιωματούχοι).
Στον εκλογικό κατάλογο ήταν εγγεγραμμένοι 4.839 σύνεδροι και ψήφισαν 3.216 (συμμετοχή 66,5%). Η εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος σηματοδότησε τη ριζική ανανέωση του κόμματος και την αναδιάταξη του εσωτερικού σκηνικού στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

12ο Συνέδριο ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
Ενωμένοι οι Έλληνες γινόμαστε δυνατοί.
Αυτό ήταν το αποφασιστικό μήνυμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (14-16/12/2018), το οποίο σηματοδότησε μια νέα αρχή για την Ελλάδα που αξίζουμε.
Η παράταξη μας κοιτάει μπροστά. Γυρίζει την πλάτη στο ολισθηρό παραλήρημα όσων επενδύουν στη ρητορική της πόλωσης & της επικίνδυνης αναβίωσης όρων εθνικού διχασμού…
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη & τον Πρόεδρο του Συνεδρίου Βαγγέλη Μειμαράκη, που μου δώσανε τη δυνατότητα να συμμετάσχω ενεργά στις εργασίες του Συνεδρίου.
Κατά την έναρξη της ομιλίας μου από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ, είχα την τύχη, τη χαρά & την τιμή να καλωσορίσω κατά την είσοδο του στην αίθουσα, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στις προσεχείς ευρωεκλογές & υποψήφιο Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής κ. Μάνφρεντ Βέμπερ.
Είχα επίσης την ευκαιρία να υπενθυμίσω τις διαχρονικές αρχές & αξίες της παράταξης.
Να μιλήσω για τη δημογραφική κρίση & την αναγκαιότητα στήριξης των νέων ζευγαριών, της πολύτεκνης οικογένειας & της ελληνικής υπαίθρου.
Να αναφερθώ στους αναπτυξιακούς πυλώνες του Τουρισμού & του Πρωτογενούς Τομέα, πάνω στους οποίους πρέπει να εδραιωθεί το στοίχημα της επόμενης μέρας της χώρας.
Να τονίσω την ανάγκη άρσης των εμποδίων & τη σημασία μεταστροφής του εχθρικού περιβάλλοντος που επικρατεί σήμερα στη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Να επισημάνω ότι οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν πρέπει να αφήσουν πληγές στην παράταξη και στη χώρα.
Γιατί οι καιροί απαιτούν ενότητα & όχι διχόνοια…
Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε!
Η Ευρώπη προχωρά…
Η Ελλάδα αξίζει!