📍ΒΕΡΓΙΝΑ (ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΑΙΓΩΝ) & ΜΕΛΙΚΗ ΗΜΑΘΙΑΣ!

Μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ξεναγηθήκαμε στα εμβληματικά έργα αναστήλωσης στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, τη σπουδαιότερη πολυδιάστατη τρέχουσα επένδυση της χώρας στον χώρο του Πολιτισμού & του Τουρισμού…!
👌Ειδικότερα, το ανάκτορο του βασιλιά των Μακεδόνων Φιλίππου Β′ στις Αιγές, αποτελεί το μεγαλύτερο οικοδόμημα της κλασικής αρχαιότητας…!
Πρόκειται για τον “Παρθενώνα της Μακεδονίας”, με μέγεθος τριπλάσιο από τον Παρθενώνα της Ακρόπολης των Αθηνών…
Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός στην τελετή εγκαινίων…
📌«…το αναστηλωμένο ανάκτορο έχει πολιτιστικό & εθνικό χαρακτήρα, διότι επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων…, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί καταλύτη οικονομικής ανάπτυξης για το σήμερα & το αύριο της ευρύτερης περιοχής…»!

Νωρίτερα, στον χαιρετισμό του προς τους κατοίκους της Μελίκης Ημαθίας, ο Πρωθυπουργός είπε τα εξής:
📌«…καθώς ξημερώνει το 2024 πιστεύω ότι, μετά από αρκετά δύσκολα χρόνια, για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερο φως, με περισσότερο ήλιο, όπως ηλιόλουστη είναι & η σημερινή μέρα. Σε μια Ελλάδα η οποία θα αναπτύσσεται, η οποία θα αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Με έναν αγροτικό κόσμο που, παρά τις δυσκολίες που όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν, γνωρίζει πολύ καλά ότι απολαμβάνει της στήριξης αυτής της κυβέρνησης & στα εύκολα και στα δύσκολα…!»