Στο Ανατολικό στο χωριό των «Βαλμάδων»

Είναι ωραίο στις γιορτές της Πατρίδας μας, να αναβιώνουμε πατροπαράδοτες παραδόσεις & έθιμα του κάθε τόπου, αρκεί οι εκδηλώσεις μας να αποπνέουν χαρά, πολιτισμό, ευγενή άμιλλα και σεβασμό στους προγόνους μας…
Η πανήγυρη του Άη Γιώργη, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, στο πέρασμα των αιώνων, εκτός από χορούς & τραγούδια, είναι χαρακτηριστικό ότι συνοδεύεται από ιπποδρομίες, αγωνίσματα στίβου και παραδοσιακής πάλης.
Στο Ανατολικό, στο χωριό των «Βαλμάδων» των εκτροφέων αλόγων, το έθιμο των ιππικών αγώνων δεν σταμάτησε ποτέ…
Δίπλα στον ποταμό Αξιό, σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, έλαβαν χώρα για ακόμη μια χρονιά πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου, οι οποίες μάγεψαν όλους όσους βρεθήκαμε εκεί.
Ιδιαίτερα φέτος, ήταν για μένα μεγάλη η συγκίνηση να παρακολουθώ τα παιδιά μου, με άλλους αθλητές του παλαιστικού συλλόγου Σοχού «Δώδεκα Απόστολοι», να αναβιώνουν στις εκδηλώσεις αυτές το αγώνισμα της παραδοσιακής πάλης υπό τους ήχους του ζουρνά.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολικού, καθώς & στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Βαλμάδα» για την αναβάθμιση των εν λόγω εκδηλώσεων με τίτλο: «Η παράδοση στο ποτάμι», ως μια από τις πιο επιτυχημένες διοργανώσεις της ύπαιθρου της Θεσσαλονίκης.
Και του χρόνου…!