Στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος γιατί, για άλλη μια φορά, είδα στα μάτια νέων παιδιών τη διάθεση και το μεράκι να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, σε πείσμα των καιρών!
Με κάλεσαν ως εισηγητή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, που λειτουργεί ως η μοναδική σχολή τεχνιτών Τυροκομίας – Γαλακτοκομίας της Ελλάδας, για να τους παρουσιάσω την πιστοποιημένη διαδικασία παρασκευής ενζύμων τυροκόμησης που εφαρμόζει η ατομική μου επιχείρηση, καθώς και ζητήματα που άπτονται της προηγούμενηςιδιότητας μου, αυτής του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας.
Με εξέπληξε το ενδιαφέρον των μαθητών, η ωριμότητα τους, οι εύστοχες ερωτήσεις και οι προβληματισμοί τους, η πραγματική αγάπη, η όρεξη και το πάθος γι’αυτό που σπουδάζουν…
Νέα παιδιά από κάθε περιοχή της Ελλάδας που επενδύουν στη γνώση και την ποιότητα της ελληνικής αγροδιατροφής.
Νέοι που θέλουν να παραμείνουν στην ελληνική ύπαιθρο, να κάνουν οικογένεια, να ζήσουν ασχολούμενοι με την πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση. Να συνεχίσουν αυτά που βρήκαν από τους γονείς & τους παππούδες τους.
Ειλικρινά, από αυτό το μάθημα βγήκα ακόμη πιο δυνατός και σίγουρος για την επόμενη μέρα…
Υπάρχει ελπίδα!
Υπάρχει επόμενη μέρα για την ελληνική παραγωγή…
Αρκεί να εμπνεύσουμε τους νέους…!
Αρκεί να πιστέψουμε στους νέους…!