POLISMAGAZINO – Άρθρο μου στο μηνιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης

22/06/2019   Πρώτη σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες η Νέα Δημοκρατία. Οι Έλληνες δεν καταψηφίζουν. Εμπιστεύονται και υπερψηφίζουν εκείνους που έχουν σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Η αναμενόμενη μεταστροφή των πολιτών υπέρ της κυβερνητικής πρότασης που παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, λανθασμένα επιχειρείται από πολλούς να ερμηνευτεί ως καταδίκη της πραγματικά καταστροφικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν αυτή τη φορά θετικά. Υπερψήφισαν δεν καταψήφισαν. Επέλεξαν να γυρίσουν σελίδα και να επενδύσουν στο κυβερνητικό, αναπτυξιακό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, όχι απλά για έξοδο από την κρίση, αλλά για σταθερή ανάπτυξη, με υγιείς και βιώσιμους όρους.

Επί πολλούς μήνες στις θέσεις που διατυπώνω, στο δημόσιο λόγο μου, φροντίζω να επισημάνω τα μέτρα που έχει δημοσιοποιήσει η ΝΔ, για να βελτιωθεί η ζωή μας. Η κριτική περίσσεψε. Οι πολίτες δεν χρειάζεται να πεισθούν από κάποιον για το πόσο κακή είναι η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Το βιώνουν κάθε μέρα. Το γνωρίζουν εδώ και τέσσερα χρόνια. Και η ελπίδα, ξεθώριασε πια χωρίς να έρθει ποτέ. Το μόνο που έφερε αυτή η κυβέρνηση ήταν δεινά για τον τόπο και τους πολίτες.

Στις ευρωεκλογές, αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές η ψήφος καταδίκης του ΣΥΡΙΖΑ συνδυάστηκε και με σημαντική ενίσχυση της ΝΔ. Δεν θέλω να θριαμβολογήσω.

Δεν προσφέρει κάτι αυτό. Και κυρίως στην πράξη, η δουλειά που περιμένει την κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη μέρα για να ανορθώσει τη χώρα, για να φέρει ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία, για να δημιουργήσει τις συνθήκες ευημερίας των πολιτών, είναι τόσο μεγάλη, που όλα τα υπόλοιπα φαίνονται ήσσονος σημασίας.

Στις πρόσφατες εκλογές και στις βουλευτικές που έρχονται οι πολίτες έχουν ένα σημαντικό κίνητρο για να πάρουν τη σωστή απόφαση.

Έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης του τόπου, με συγκεκριμένους στόχους, με προοπτική όχι θεωρητικά, αλλά πρακτικά, χωρίς ανέξοδες και ανέφικτες παροχές. Έχουν πραγματικούς λόγους για να επιλέξουν ως επόμενη κυβέρνησή τους τη ΝΔ. Και κυρίως έχουν αληθινές θέσεις κι όχι ψεύτικες υποσχέσεις, χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Η πολιτική επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι αυταπόδεικτη.

Πρώτη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, πρώτη σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων. Οι καιροί άλλαξαν και οι πολίτες απέδειξαν ότι δεν άγονται και φέρονται από βολέματα και πως έπαψαν να θεωρούν τον εαυτό τους εκλογική πελατεία ή κομματικό στρατό.

Αυτές τις λογικές που ταπείνωσαν τη χώρα, που την κράτησαν δέσμια της στασιμότητας, προσπαθεί να γκρεμίσει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι παλαιοκομματικές λογικές, οι συμπεριφορές που μυρίζουν καμαρίλα και ο ξύλινος λόγος πήραν την πρώτη απάντηση από τους πολίτες.
Η ΝΔ καταγράφηκε πρώτη δύναμη στις γυναίκες. Η ΝΔ καταγράφηκε πρώτη δύναμη στους δημοσίους υπαλλήλους.

Η ΝΔ καταγράφηκε πρώτη δύναμη ακόμη και στους νέους. Σε αυτούς που ψήφισαν για πρώτη φορά, στους 17ρηδες και μέχρι την ηλικία των 24 ετών, η ΝΔ κατέγραψε μια μεγάλη πρωτιά. Σε ένα κοινό που πολλοί από συνήθεια το κατατάσσουν στο δήθεν προοδευτικό, στο δήθεν αριστερίζον. Επειδή το 2015 η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθηλωτική. Ε λοιπόν οι ίδιοι οι νέοι έδωσαν την απάντησή τους. Και είναι αποστομωτική. Διότι το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και τα καθρεφτάκια του, δεν λένε τίποτα στις νέες γενιές, οι οποίες δεν θέλουν να βλέπουν το μέλλον τους μακριά από την πατρίδα τους και τις οικογένειές τους, οι οποίες αγαπάνε τον τόπο τους και θέλουν εδώ και μόνον εδώ να στήσουν τις ζωές τους, να ζήσουν το μέλλον τους, να προκόψουν. Κι αυτό το θέλω το υπηρετεί, το σχεδιάζει και θα το υλοποιήσει μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Οι νέοι που μπήκαν για πρώτη φορά στη δύσκολη αγορά εργασίας, οι ψηφοφόροι 25 έως 34 ετών, έδωσαν την πρωτιά στη ΝΔ.

Η ηλικιακή ομάδα, που υπέφερε τα δεινά του υποκατώτατου μισθού, των ελαστικών σχέσεων απασχόλησης, των αμοιβών πείνας, η γενιά των 250 ευρώ, που πριν από τέσσερα χρόνια αποστράφηκε τη ΝΔ, τώρα την απογειώνει.

Είναι η ηλικιακή ομάδα στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί. Είναι η ηλικιακή ομάδα, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιδημοφιλής, στην οποία λαμβάνουν τη χειρότερη επίδοσή τους. Με αιτία. Είναι οι νέοι που κατανοούν ότι χωρίς επιχειρήσεις, χωρίς υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς επενδύσεις, χωρίς τον ιδιωτικό τομέα, η ζωή τους είναι φτερό στον άνεμο. Είναι οι νέοι που πλέον βροντοφωνάζουν ότι κανείς δεν δικαιούται με τις πολιτικές τους να τους στερεί το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.
Η ΝΔ είναι πρώτη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ακόμη και στους συνταξιούχους, στους οποίους η κυβέρνηση έδωσε τα ρέστα της, μοιράζοντας φιλοδωρήματα, για να καλύψει τη φτωχοποίηση στην οποία τους οδήγησε αυτά τα χρόνια.

Καθολική ήταν η επικράτηση της ΝΔ και σε όλες ανεξαιρέτως τις επαγγελματικές ομάδες. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, επιβραβεύοντας την διακηρυγμένη πολιτική της και κλείνοντας τα αυτιά τους στους επαίσχυντους αποπροσανατολισμούς περί δήθεν επταήμερης εργασίας.
Ακόμη και οι δημόσιοι υπάλληλοι, τους οποίους τους θεωρούσαν δεδομένους, ανέδειξαν πρώτη δύναμη τη ΝΔ, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη συνέπεια, το ήθος και το σοβαρό σχέδιο του κόμματος. Η επιβράβευση αυτή των ψηφοφόρων είναι μια απάντηση σε όσους επιχειρούν να εξαγοράσουν την ψήφο τους, με «δωράκια». Είναι η ηχηρή απάντηση στον λαϊκισμό και στον παλαιοκομματισμό, στο ψέμα και στον πολιτικαντισμό.
Το μήνυμα των πολιτών ήταν σαφές και προς όλους. Η πολιτική αλλαγή έρχεται μέσα στο καλοκαίρι.

Κι εγώ ζητώ τη θετική ψήφο όλων για να ξαναφτιάξουμε τη μεσαία τάξη, για να ξαναδώσουμε στους νέους προοπτική, για να δυναμώσουμε τον κόσμο της εργασίας, για να αυξήσουμε το εισόδημα μέσα από επενδύσεις, για να ενισχύσουμε τον αγρότη, για μια Ελλάδα της αξιοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

 

Ακολουθεί η δημοσίευση