GR TIMES – Το διακύβευμα των εκλογών του Ιουλίου είναι η πολιτική αλλαγή

25/06/2019   Eχει διατελέσει δήμαρχος Σοχού, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και τώρα δίνει την μάχη του σταυρού για την είσοδο του στο Κοινοβούλιο Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Φάνης Παπάς μιλά στο GRTimes.gr για το διακύβευμα της κάλπης που θα «στηθεί» σε λίγες ημέρες. Εκτιμά ότι ο στόχος αυτοδυναμίας της ΝΔ είναι εφικτός και πως θα επιτευχθεί με «μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη» όπως λέει χαρακτηριστικά. Ο κ. Παπάς αναφέρεται επίσης στα αναπτυξιακά προβλήματα αλλά και τις ελλείψεις της Β’ Θεσσαλονίκης, περιφέρειας στην οποία πολιτεύεται, υπόσχεται μάλιστα σε περίπτωση εκλογής του «μπαράζ» ερωτήσεων και κοινοβουλευτικού ελέγχου για την αντιμετώπισή τους. Μιλώντας για τις προσωπικές «κόκκινες γραμμές» του σχολιάζει: «Τέρμα με την αδικία, με τα βολέματα, με τις συναλλαγές, με όλα εκείνα που έχουν απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς στην Ελλάδα». Τέλος, ο κ. Παπάς αναφέρεται στους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ που θα αλλάξει η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση αλλά και στους λόγους για τους οποίους οι συμπολίτες του, πρέπει να τον ψηφίσουν.

Κύριε Παπά, ποιο είναι το διακύβευμα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών;

Η πολιτική αλλαγή, που σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην πολιτική και στην κοινωνία της χώρας μας, την οποία θα φέρει η επόμενη ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η απαλλαγή από τις ιδεοληψίες, που κράτησαν σε στασιμότητα την Ελλάδα και η είσοδος σε μια πορεία σταθερής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης για όλους τους Έλληνες χωρίς εξαιρέσεις. Η είσοδος σε μια νέα εποχή, όπου οι αξίες θα είναι σεβαστές, όπου ο άνθρωπος θα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας, όπου η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις θα κινητροδοτούνται και δεν θα βρίσκουν απέναντί τους ένα εχθρικό κράτος. Η πολιτική αλλαγή είναι το διακύβευμα, διότι η χώρα οφείλει να βαδίσει με πρόγραμμα, με σχέδιο, με διαφάνεια και αξιοκρατία. Να πάρουμε οι Έλληνες τις ζωές μας στα χέρια μας και να χτίσουμε μια Ελλάδα η οποία θα ξαναφέρει πίσω τα παιδιά της και δε θα τα διώχνει. Μια Ελλάδα ασφαλή, σύγχρονη, την Ελλάδα της προκοπής και της δημιουργίας.

Ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ είναι εφικτός, κι αν δεν κατορθώσετε να την λάβετε με ποιον θα συνεργαστείτε;

Σήμερα, που η εκλογική μάχη είναι σε εξέλιξη, προσωπικά δεν σκέφτομαι αν και με ποιον θα συνεργαστεί η ΝΔ για να σχηματίσει κυβέρνηση. Με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξάλλου, τέτοιου είδους διλήμματα δεν υπάρχουν. Ο επόμενος πρωθυπουργός είναι η προσωποποίηση των συνεργασιών. Είναι ο ίδιος που είπε ότι θα επιδιώξει τις μέγιστες δυνατές συνεργασίες ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ. Πιστεύω ότι ύστερα από τα καταστροφικά τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός θα δώσει την ισχυρή εντολή που ζητά η ΝΔ για να ανατάξει τη χώρα και να εφαρμόσει το σχέδιό της για μια καλύτερη Ελλάδα, στην οποία θα είμαστε υπερήφανοι να ζούμε. Ο στόχος αυτός όχι μόνο είναι εφικτός, αλλά είμαι βέβαιος ότι με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα τον πετύχουμε. Άλλωστε, πέρα από τα μηνύματα στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πέρα από τα δημοσκοπικά ευρήματα, όλο αυτό το διάστημα που συνομιλώ με τους πολίτες, βλέπω τη δίψα τους για πολιτική αλλαγή. Για μια νέα κυβέρνηση, που θα βγάλει τον τόπο οριστικά από την κρίση, που θα δώσει ανάσα στα νοικοκυριά, που θα ξαναφτιάξει την Ελλάδα.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Β’ Θεσσαλονίκης, όπως σας τα μεταφέρουν οι πολίτες με τους οποίους έρχεστε καθημερινά σε επαφή;

Πολλά και διαχρονικά. Πρωτίστως υπάρχουν τα αναπτυξιακά ζητήματα. Ξέρετε, η Β’ Θεσσαλονίκης είναι μια μεγάλη σε έκταση και ανομοιογενής περιοχής, με ζητήματα που έχουν μεν τοπικό χαρακτήρα, όμως όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Κι αυτό είναι η αντιμετώπιση της Πολιτείας απέναντι στην εκλογική μου περιφέρεια. Η Πολιτεία εγκατέλειψε τους αυτοδιοικητικούς φορείς και συνεπώς τους πολίτες της Β’ Θεσσαλονίκης στη μοίρα τους. Και εν μέσω κρίσης τα όποια προβλήματα επιδεινώθηκαν έτι περαιτέρω. Η Β’ Θεσσαλονίκης είναι ένας προικισμένος τόπος από τη φύση. Διαθέτει εκπληκτικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στον τουρισμό. Και στις δυο περιπτώσεις η Πολιτεία λάμπει δια της απουσίας της, όταν οι αγρότες παλεύουν να παράγουν και να εξάγουν ποιοτικά προϊόντα της μακεδονικής γης, με ό,τι αυτό σημαίνει για την τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία, αλλά και για τα εθνικά μας θέματα. Υπερφορολόγηση, ανεξέλεγκτο κόστος παραγωγής και ενέργειας και πολλά άλλα εμπόδια δεν επιτρέπουν στον παραγωγικό κορμό της χώρας να λειτουργήσει. Επίσης, στη Β’ Θεσσαλονίκης παραγωγικά βρίσκεται η καρδιά της βιομηχανικής και βιοτεχνικής παραγωγής της Βόρειας Ελλάδας. Κι εκεί τα προβλήματα είναι ανάλογα. Έχουμε δυο μείζονες τουριστικούς πόλους εγκαταλειμμένους από την Πολιτεία, στους Δήμους Θερμαϊκού και Βόλβης. Έχουμε δυνατότητες για δωδεκάμηνο τουρισμό και δεν υπάρχουμε καν στους σχεδιασμούς του αρμόδιου Υπουργείου. Όσο για τις σημαντικές υποδομές ακόμη παλεύουν οι κάτοικοι για τα βασικά, όταν οι αποστάσεις από το κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν είναι μεγαλύτερες της μιας ώρας. Και τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι σε όλες τις περιοχές ζουν την εγκατάλειψη σε ζητήματα ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος και υγειονομικής κάλυψης. Γι’ αυτά τα προβλήματα θέλω να παλέψω με την είσοδό μου στην επόμενη Βουλή.

Εάν εκλεγείτε βουλευτής, ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε με την είσοδο σας στο Κοινοβούλιο;

Είναι ένα μπαράζ πράξεων κοινοβουλευτικού ελέγχου & διεκδικήσεων για τα μείζονα ζητήματα της Β’ Θεσσαλονίκης. Ήδη σε όλη την προεκλογική μου εκστρατεία έχω συγκεντρώσει μια πολύ μεγάλη λίστα ζητημάτων ανά περιοχή, που συνιστούν τεκμηριωμένες ερωτήσεις, ώστε να βρούμε με τη νέα κυβέρνηση τις κατάλληλες απαντήσεις. Ήδη υπάρχει πολύ συγκεκριμένο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη Β’ Θεσσαλονίκης. Όσοι ανατρέξουν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη προσφάτως στο 7ο Export Summit του ΣΒΒΕ θα βρουν μια σειρά από απαντήσεις στα ζητήματα αυτά. Σε ό,τι με αφορά, επειδή δεν έχω μάθει να κερδίζω χωρίς να ιδρώνω, διαβεβαιώνω τους πολίτες που θα με εμπιστευτούν ότι θα δώσω τον αγώνα της ζωής μου για να λυθούν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν επί τόσα χρόνια. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι εγώ και η οικογένειά μου ζούμε στη Β’ Θεσσαλονίκης, σε μια διόλου ευνοημένη περιοχή, στο Σοχό και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αδικία και εγκατάλειψη. Αυτό για το οποίο δεσμεύομαι είναι η συνεχής διεκδίκηση & προώθηση επίλυσης προβλημάτων, καθώς και η πολύπλευρη συμβολή στην ενεργοποίηση της αναπτυξιακής διαδικασίας σε κάθε περιοχή της Β’ Θεσσαλονίκης, σε σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Ποιος θα είναι ο πρώτος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που θα αλλάξει η κυβέρνηση της ΝΔ, εάν εκλεγεί;

Αυτό το ξέρει ο Πρόεδρος του κόμματος και αυριανός Πρωθυπουργός. Όμως μπορώ να σας πω ότι προτεραιότητά μας είναι να αλλάξουμε το νόμο της απλής αναλογικής που απειλεί να τινάξει στον αέρα την έννοια πολιτική στη χώρα μας, να αλλάξουμε το νόμο για το άσυλο στα πανεπιστήμια και γενικότερα τους νόμους που κοντεύουν να νομιμοποιήσουν την ανασφάλεια, αλλά και να διαμορφώσουμε το νέο φορολογικό πλαίσιο, προκειμένου κάθε πολίτης να αισθανθεί την πολιτική αλλαγή από την αρχή της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» του Φάνη Παπά απέναντι ακόμα και στο ίδιο του το κόμμα;

Στις «κόκκινες γραμμές» μου περιλαμβάνεται ο σεβασμός στην αξιοκρατική και ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών. Τέρμα με την αδικία, με τα βολέματα, με τις συναλλαγές, με όλα εκείνα που έχουν απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς στην Ελλάδα.Επίσης, στις «κόκκινες γραμμές» μου είναι η προσπάθεια να διορθώσουμε την εθνικά επικίνδυνη Συμφωνία των Πρεσπών και βεβαίως να μην εγκαταλείψουμε τη Μακεδονία. «Κόκκινη γραμμή» για μένα είναι και η προστασία του αγροτικού κόσμου, αλλά και η εδραίωση συνθηκών προστασίας των πολιτών. Στις «κόκκινες γραμμές» θέλω να συμπεριλάβετε και την ισότιμη αντιμετώπιση της μεσαίας τάξης. Όλων των ανθρώπων που σήκωσαν το βάρος της κρίσης, με αξιομνημόνευτη υπομονή και που διατήρησαν την κοινωνική συνοχή, υφιστάμενοι μια ιδεοληπτική πολιτική, η οποία πολλούς έριξε στον γκρεμό και άλλους τους έφερε στο χείλος του. Οι δεσμεύσεις του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι οι δικές μου «κόκκινες γραμμές».

Γιατί ένας νέος άνθρωπος όπως είστε εσείς, να ασχοληθεί με την πολιτική;

Σε αυτό έχω απαντήσει νομίζω από εξαιρετικά μικρή ηλικία. Ασχολούμαι από εικοσάρης με τα κοινά. Στην Αυτοδιοίκηση είμαι σε θέσεις ευθύνης (Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης κτλ.), πάντα εκλεγμένος, από τα νεανικά μου χρόνια. Ξέρετε είμαι από εκείνους που παρά την ηλικία μου έχουν αποκτήσει μεγάλη πείρα πια στα κοινά. Και παραμένω από εκείνους που προτρέπουν όλους τους νέους να μπουν στην πολιτική, να ασχοληθούν με τον τόπο τους, με τη χώρα τους, με το συλλογικό συμφέρον. Δεν είναι μόνο η διάθεση προσφοράς προς τους άλλους. Είναι τα συναισθήματα που σε γεμίζουν ως άνθρωπο όταν βλέπεις να πετυχαίνεις στόχους, από τους οποίους ωφελούνται χιλιάδες συνάνθρωποί σου. Αυτή την πληρότητα μπορεί να σου την προσφέρει η πολιτική. Αρκεί βέβαια να μην τη χρησιμοποιείς σαν όχημα για αλλότριες επιδιώξεις. Εγώ είμαι επιχειρηματίας, έχω τη δουλειά μου, είμαι πολύτεκνος με μια ευτυχισμένη οικογένεια που με στηρίζει, όμως ποτέ αυτά δεν αποτέλεσαν τροχοπέδη στη διάθεσή μου για προσφορά μέσω της συμμετοχής μου στην πολιτική. Ίσα ίσα, αυτά είναι που με ώθησαν στην πολιτική. Το πολιτικό μου αποτύπωμα είναι και η άυλη κληρονομιά στα τέσσερα παιδιά μου. Και αυτή η σκέψη διώχνει κάθε απογοήτευση που έχω γευτεί όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι ενεργά, στην πρώτη γραμμή της πολιτικής. Συνιστώ σε όλους τους νέους να ασχοληθούν με την πολιτική χωρίς αναστολές, χωρίς φόβο, για τους ίδιους, για τους συμπολίτες τους, για τον τόπο τους, για ό,τι αγαπούν. Να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους και των παιδιών τους, το μέλλον της χώρας.

Ποιο είναι το καινοτόμο στοιχείο που εισάγετε εσείς στην πολιτική;

Είμαι από τους λίγους ανθρώπους του επιχειρείν, που έχει μια καινοτόμο αγροδιατροφική επιχείρηση, με σεβασμό στην παράδοση, ο οποίος είναι διαχρονικά υποψήφιος στη Β’ Θεσσαλονίκης. Φιλοδοξώ να είμαι ο πρώτος βουλευτής που προέρχεται από τον χώρο της παραγωγής και των επιχειρήσεων. Κι αυτό το χαρακτηριστικό θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα, ώστε να εκπροσωπηθεί στην ελληνική Βουλή ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό μέγεθος στη Β’ Θεσσαλονίκης. Επίσης, θεωρώ ότι το πέρασμά μου από όλες τις βαθμίδες της Αυτοδιοίκησης (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, Δήμος και Περιφέρεια) και μάλιστα από θέσεις με πολύ μεγάλες ευθύνες, μου δίνουν το πλεονέκτημα της γνώσης της χρηστής διοίκησης, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών και της προστασίας των συλλογικών αγαθών. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι καθένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι καινοτόμο, όμως πιστεύω ο συνδυασμός τους είναι.

Ακολουθεί  η δημοσίευση