📍”ROYAL HOTEL” – ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ Δ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ”!

Παρά την έντονη χθεσινοβραδινή βροχόπτωση, εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού, στο κάλεσμα του Φάνη Παπά στο “Royal Hotel”.
Σε έναν πολύ όμορφο χώρο, άνθρωποι όλων ηλικιών, από κάθε μεριά του Δήμου Θερμαϊκού, κυρίως από την Περαία, τους Ν.Επιβάτες και την Αγία Τριάδα, αλλά και από πιο μακριά, από την Επανομή και το Μεσημέρι ή από τη Μηχανιώνα, την Κερασιά και το Αγγελοχώρι, τίμησαν όπως οι ίδιοι ανέφεραν «τον καλό και αγαπητό τους φίλο…»!
Ήταν αναμενόμενο ότι το πρόσφατο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα και η συντριβή όλων για τον άδικο χαμό νέων ψυχών θα αποτελούσε κεντρική αναφορά κατά τη έναρξη της ομιλίας του Φάνη Παπά.
«Σ’ αυτή τη δύσκολη συνθήκη…, τώρα είναι που θέλω ακόμη περισσότερο να βρίσκομαι κοντά σας! Το σκληρό αυτό γεγονός μας στιγματίζει όλους και μας υπενθυμίζει την άσχημη πλευρά της Ελλάδας που διαρκώς μας πληγώνει…! Μιας Ελλάδας που πρέπει όλοι μαζί να αφυπνίσουμε, ώστε να αφήσει πίσω τον κακό της εαυτό…! Να αφήσει πίσω τη σαθρή νοοτροπία που τη σκοτώνει…!». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Παπάς, τονίζοντας ότι η αναζήτηση της διαχρονικής ευθύνης δεν αποτελεί θέμα μόνο της Δικαιοσύνης, αλλά συνολικά της κοινωνίας μας.
«Η ευθύνη της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες της και αντίστροφα, αποτελεί πρωτίστως ζήτημα Παιδείας και Πολιτισμού! Είναι θέμα Ηθικής απέναντι στα πράγματα, Πειθαρχίας, Συνέπειας…!», κατέληξε ο κ. Παπάς αναφερόμενος στη αναγκαία ταχύτητα και αυστηρότητα απόδοσης δικαιοσύνης προς όλες τις κατευθύνσεις.
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Φάνης Παπάς είπε ότι «…κάποιοι θέλουν, με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός, να μηδενίσουν τα πάντα διότι δεν μπορούν να δουν κατάματα όσα έχει πετύχει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί πολύ απλά δεν αντέχουν τις συγκρίσεις…», κάνοντας εκτενή αναφορά στα κυβερνητικά επιτεύγματα των τελευταίων 4 ετών, όπως ενδεικτικά:

 • Στην Εξωτερική Πολιτική, με την ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της χώρας,
 • Στην Εθνική Άμυνα, με τη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων,
 • Στη Μεταναστευτική Πολιτική, με τη διαχείριση των γεγονότων του 2020 στον Έβρο, τον εξορθολογισμό των ροών, τη βελτίωση των συνθηκών στα κέντρα υποδοχής κ.ά.
 • Στην Υγεία, με την συνετή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, την ταχύτατη ανάπτυξη νέων Μ.Ε.Θ. κ.ά.
 • Στην Ψηφιακή Πολιτική, με την κατάργηση των γκισέ της γραφειοκρατίας και την αντικατάσταση τους με ηλεκτρονικές υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης “gov.gr”,
 • Στην Ενεργειακή Πολιτική, με την υπεύθυνη διαχείριση μιας εισαγόμενης διεθνούς κρίσης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, με εκπτώσεις στα τιμολόγια ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις κ.ά.
 • Στην Αναπτυξιακή Πολιτική, με ρεκόρ αύξησης εγχώριων και ξένων σημαντικών επενδύσεων,
 • Στην Τουριστική Πολιτική, όπου η Ελλάδα ήταν η 1η χώρα σε αφίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ρεκόρ εσόδων 18 δις € για το 2022,
 • Στην Οικονομική Πολιτική, με τη διεθνή αναγνώριση της χώρας, για την καλύτερη επίδοση μεταξύ 34 χωρών, σύμφωνα με τον Economist, με μείωση άμεσων και έμμεσων φόρων, καθώς και εισφορών που είχε δεσμευθεί προεκλογικά, με αύξηση των συντάξεων, με μείωση της ανεργίας από 17% στο 11%, με θέσπιση του επιδόματος εργασίας, τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού κ.ά.
  Κλείνοντας την ομιλία του ο Φάνης Παπάς επανέλαβε ότι «… επόμενη μέρα της χώρας απαιτεί Συνέχεια, Σταθερότητα & Συνέπεια!», ενώ ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους τόσο για την παρουσία τους όσο και για τη στήριξη τους στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, καταλήγοντας «Με συγκινείτε που είστε κοντά μου, στον καλό αυτό αγώνα για την παράταξη μας και για εμένα προσωπικά! Σας ευχαριστώ, γιατί οι 21.686 ψήφοι που μου δώσατε το 2019, αποτελούν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων επιλαχόντα βουλευτή σ’ όλη την Ελλάδα και με καθιστούν σήμερα βασικό διεκδικητή στη Β’ Θεσσαλονίκης. Θα ήθελα να με αξιολογήσετε και πάλι, να με τιμήσετε με την ψήφο σας και να συμβάλλουμε μαζί σε μια ουσιαστική πολιτική ανανέωση…!».