📍ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΠΟΛΙΤΙΚΗ”!

«Την 21η Μαΐου αποφασίζουμε την πορεία της χώρας: “Σταθερά – Τολμηρά – Μπροστά”!»

Η οδυνηρή και τραυματική εμπειρία του αδιανόητου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις ελλείψεις που έχει ακόμα το κράτος μας. Ανέδειξε με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη να αλλάξουμε. Να προχωρήσουμε τις εκκρεμείς επί δεκαετίες βαθιές μεταρρυθμίσεις και τομές, ώστε επιτέλους να αποκτήσουμε ένα κράτος πραγματικά αναπτυγμένο, απαλλαγμένο από παθογένειες, που μας πληγώνουν όλους καθημερινά.
Ο μόνος πρωθυπουργός και η μόνη κυβέρνηση, που με αποφασιστικότητα και συνέπεια προωθεί τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος περισσότερο από ποτέ σήμερα, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Όμως για να γυρίσει ο τροχός θέλει δουλειά πολλή…
Τα βήματα που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε μια σειρά από τομείς, δεν έγιναν επί δεκαετίες. Η ριζική αλλαγή όμως σε κατεστημένες νοοτροπίες, που καλλιεργούν τη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση, το βόλεμα και τη λογική του μηδενικού έργου, την καταγγελία αντί της πρωτοβουλίας, την άρνηση χωρίς πρόταση, την αποφυγή της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας, δεν έχει γίνει. Αν κάτι διδάχτηκε η κυβέρνηση, ερχόμενη αντιμέτωπη με τα τεράστια κενά, τα αγεφύρωτα χάσματα ανάμεσα στο χθες, το σήμερα και το αύριο, είναι ότι πρέπει να προχωρήσει ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο τολμηρά, με άλματα, για να προλάβει το τρένο της προόδου και της ανάπτυξης, για να αποτινάξει μια για πάντα από τη χώρα τις παθογένειες και την κακοδαιμονία που υποθηκεύει την πορεία της.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για “νησίδες αναχρονισμού που αντιστέκονται στη συλλογική πρόοδο, δίπλα σε ανεύθυνες συμπεριφορές που την υπονομεύουν”. Η ανατροπή τους αποτελεί σαφή προτεραιότητα για την επόμενη μέρα. “Σταθερά – Τολμηρά – Μπροστά” είναι το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές. Περιλαμβάνει όλη τη φιλοσοφία της διοίκησης της χώρας την επόμενη μέρα.
Επόμενη μέρα, στην οποία η χώρα δεν αντέχει να μπει εκ νέου σε περιπέτειες και σε μια περιδίνηση, την οποία έχουν βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν οι πολίτες και έχει ονοματεπώνυμο.
Στα διλήμματα η απάντηση είναι αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για ισχυρή Ελλάδα. Για πιο αποτελεσματικό κράτος, που δεν ταλαιπωρεί, αλλά σέβεται τον πολίτη. Για αξιοκρατία απέναντι στο βόλεμα. Για καλύτερους μισθούς για όλους. Για ασφαλή οικονομία. Για συντάξεις αξιοπρέπειας κι όχι πείνας. Για κοινωνική προστασία και θωράκιση έναντι των τεράστιων σύγχρονων προκλήσεων και κρίσεων. Για καλύτερη υγεία, καλύτερα νοσοκομεία, καλύτερα σχολεία. Για ολοκλήρωση των παρατημένων υποδομών. Για προσιτή στέγη. Για κίνητρα στους νέους και τις νέες, να κάνουν οικογένεια, να αποκτήσουν σπίτι, να βρουν καλή δουλειά, να προκόψουν στον τόπο τους και να μην αναγκαστούν να τον εγκαταλείψουν. Για ασφαλή χώρα έναντι των απειλών κατά της εθνικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της. Για υπολογίσιμη διεθνή δύναμη, που δεν εκτίθεται.
Την 21η Μαΐου αποφασίζουμε ποια Ελλάδα θέλουμε. Ποιος θέλουμε να διοικήσει τη χώρα, να είναι στο τιμόνι της στα δύσκολα. Αν θέλουμε η χώρα μας να συνεχίσει να διεκδικεί και να κερδίζει το στοίχημα της προόδου και της ευημερίας ή θέλουμε άλλον έναν πειραματισμό, με πολύ γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα…
Ποια είναι η πραγματική συντήρηση σήμερα; Η αλήθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το έργο της ή τα fake news και το υποσχεσιολόγιο Τσίπρα, που δεν ξεκαθαρίζει καν γιατί θέλει να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας; Ο πολιτικός λόγος και η πράξη μιας υπεύθυνης πολιτικής δύναμης ή οι εκπρόσωποι του ρεβανσισμού, των ιδεοληψιών και των εμμονών;
Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ποιο κόμμα και ποιος ηγέτης θα τους κυβερνήσει. Έχουν να συγκρίνουν δύο διαφορετικές θητείες. Έχουν να ζυγίσουν ποιος υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια και ποιος κάνει πράξη τις υποσχέσεις του. Ποιος μπορεί να διαχειριστεί τις μεγάλες κρίσεις, βγάζοντας χώρα και λαό αλώβητο. Ποιος είναι ειλικρινής, χωρίς να αποφεύγει να αναγνωρίσει λάθη και ευθύνες και ποιος κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, αποφεύγοντας την αυτονόητη αυτοκριτική, τη συγγνώμη και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης στα δύσκολα. Ποιος πραγματικά έχει κοινωνικές ευαισθησίες και ποιος εκμεταλλεύεται το θυμικό του ελληνικού λαού αντιμετωπίζοντας ως κεκτημένο την κοινωνική ευαισθησία στα λόγια και ποτέ στην πράξη.
Οι βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου είναι κομβικές. Απέναντι στη χαλαρότητα και στα κενά περιεχομένου συνθήματα, απέναντι στη λάσπη και στα τρολ, οι πολίτες έχουν την απάντηση, ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα και αποφασίζοντας με υπευθυνότητα και ωριμότητα για την επόμενη μέρα…