“ΠΙΣΤΗ & ΑΓΑΠΗ”

Παρότι πέρασαν περισσότερα από 10 χρόνια, έχω έντονα χαραγμένες στη μνήμη μου εκείνες τις πρωτόγνωρες βιωματικές εικόνες από το ιεραποστολικό ταξίδι στην Τανζανία.

Μια συγκινητική ανθρώπινη θάλασσα αγκάλιασε τη Φιλανθρωπική Εκδήλωση που διοργάνωσαν οι φίλες της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής και η Ιεραποστολική Δράση “ΠΙΣΤΗ & ΑΓΑΠΗ” υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ.κ. Δημητρίου.

Έχω σαν χθες, μπροστά στα μάτια μου, το καθαρό βλέμμα μικρών παιδιών, το αθώο άπλωμα του χεριού τους, το αστραφτερό τους χαμόγελο, την αγνή αγκαλιά, τα τραγούδια, τους χορούς, τα παιχνίδια τους πάνω στις λάσπες με πόδια ξυπόλητα…
Οι ανάγκες τους είναι πραγματικές!
Όταν κλαίνε ή γκρινιάζουν, το κλάμα τους δεν είναι προσποιητό…
Είναι γιατί διψούν ή πεινούν, γιατί κρυώνουν τα βράδια όταν πέφτει η υγρασία ή η βροχή και αυτά κοιμούνται σε χωμάτινες καλύβες.
Δεν κλαίνε γιατί δεν έχουν κινητό, tablet ή internet…
Τι μπορώ να πω γι’αυτόν τον άνθρωπο του Θεού, τον Μητροπολίτη Δημήτριο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην Ιεραποστολή. Που νοιάζεται καθημερινά γι’ αυτές τις ψυχές. Μεριμνά να γίνουν γεωτρήσεις για να πίνουν νερό καθαρό, ιατρεία & νοσοκομεία για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα, καθώς όπως ο ίδιος τονίζει, κάθε ώρα στην Τανζανία πεθαίνει και ένα παιδί. Έχει βαπτίσει μαζί με τους άλλους πατέρες της ιεραποστολής, πάνω από 60.000 παιδιά. Χτίζουν σχολεία & εκκλησίες, μοιράζουν τρόφιμα & ρούχα, θυσιάζονται για τη σωματική & την πνευματική τους υγεία.
Σεβασμιότατε σας ευχαριστώ, όχι απλά για την τιμή στο πρόσωπο μου!
Υποκλίνομαι για όσα κάνετε, ώστε τα πρόσωπα αυτών των παιδιών να συνεχίζουν να χαμογελούν…