Αναγκαία η εξωστρέφεια

Νέες εταιρίες – κολοσσοί μπαίνουν στην αγορά κι εμείς οφείλουμε να προωθήσουμε τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα μας, ώστε να σταθούμε στο ύψος του σκληρού διεθνούς ανταγωνισμού.

Ήμουν από τους τυχερούς που συμμετείχαμε σε μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που διοργάνωσαν ο ΣΕΒΕ, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και η Synergie, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με την ενίσχυση της ελληνογερμανικής συνεργασίας στο χώρο του ευρωπαϊκού λιανεμπορίου, κυρίως για τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας μας.
Η εξωστρέφεια της αγροτικής μας παραγωγής είναι αναγκαία όσο ποτέ. Είναι στόχος των αγροτών και με τη συνδρομή όλων μας θα τον πετύχουμε, επειδή έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Η ποιότητα των προϊόντων της μακεδονικής γης είναι ασύγκριτη και απαράμιλλη. Νέες εταιρίες – κολοσσοί μπαίνουν στην αγορά κι εμείς οφείλουμε να προωθήσουμε τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα μας, ώστε να σταθούμε στο ύψος του σκληρού διεθνούς ανταγωνισμού. Εξάλλου, για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αποδεδειγμένα πρώτη προτεραιότητα η εξωστρέφεια των προϊόντων μας και η διαρκής αύξηση των εξαγωγών.