2018 – Κλιμα θρησκευτικης κατανυξης

Με υγεία να μας δοθεί η ευκαιρία να γιορτάσουμε και του χρόνου

Το κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης δεν τελειώνει με την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Η Εκκλησία μας γιορτάζει το Αντίπασχα, με σημαντικές μάλιστα λειτουργίες και εκδηλώσεις. Άλλωστε, της Κυριακής του Θωμά προηγήθηκε η μνήμη της Ζωοδόχου Πηγής και ακολούθησε η μνήμη της Παναγίας της Ρευματοκρατούσας.
Στο επίκεντρο των θρησκευτικών και λατρευτικών εκδηλώσεων βρέθηκαν ο Άγιος Αθανάσιος, ο Ασκός, η Μεγάλη Βόλβη και η Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Είχα τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσω από κοντά τις εκδηλώσεις, να ζήσω μαζί με εκατοντάδες συμπολίτες μου το μεγαλείο της Ορθοδοξίας και να ανταλλάξουμε ευχές.
-Την Πέμπτη 12 Απριλίου, παραμονή της Διακαινησίμου πλήθος πιστών συμμετείχαμε στην περιφορά της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στον Άγιο Αθανάσιο.
-Την Παρασκευή 13 Απριλίου, κυριώνυμο ημέρα της γιορτής, στη Ζωοδόχο Πηγή του Ασκού, προσκυνήσαμε την ιερά και χαριτόβρυτη εικόνα της Παναγίας της Ασκονίτισσας, του 8ου αιώνα, που έφεραν στην περιοχή μας οι πρόσφυγες από την ανατολική Θράκη.
-Την Κυριακή του Θωμά, στη Μεγάλη Βόλβη, στον ιερό ναό Αποστόλου Θωμά, μετά την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία απολαύσαμε τους αναστάσιμους ύμνους από την αντιπροσωπία της Παιδικής Βυζαντινής Χορωδίας της Ακαδημίας Μουσικής «Ειρμός».
-Τη Δευτέρα 16 Απριλίου στην ιστορική περιοχή της Γέφυρας, γιορτάσαμε την Παναγία τη Ρευματοκρατούσα στον ιερό ναό της Παναγίας της Ρευματοκρατούσας και του Αποστόλου Θωμά, όπου φυλάσσεται και η περισπούδαστη εικόνα της Θεοτόκου, την οποία επίσης μετέφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας από την ανατολική Θράκη.
Με υγεία να μας δοθεί η ευκαιρία να γιορτάσουμε και του χρόνου. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά και καλά σε όλους.