Φυσικό αέριο στο… Λαγκαδά

Η ποιότητα ζωής στην περιφέρεια αναβαθμίζεται. Και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αρωγός, καθώς χρηματοδοτεί τα έργα κατασκευής 

Ενεργειακή αναβάθμιση στην πράξη, οικονομία, καθαρότερο περιβάλλον. Και ο Λαγκαδάς πρωτοπόρος, καθώς μαζί με την περιοχή του Τυρνάβου είναι το πρώτο αστικό κέντρο της περιφέρειας, εκτός των πολεοδομικών συγκροτημάτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης και μεγάλων αστικών κέντρων εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων στη χώρα, που συνδέεται με το δίκτυο του φυσικού αερίου.

Η ποιότητα ζωής στην περιφέρεια αναβαθμίζεται. Και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αρωγός, καθώς χρηματοδοτεί τα έργα κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη με 15 εκ. ευρώ και συνολικά με 35 εκ. ευρώ αντίστοιχα έργα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Αρωγός η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ο Δήμος Λαγκαδά, που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσαν να δημιουργήσουν όλη την υποδομή για να συνδεθεί η περιοχή με το δίκτυο και μάλιστα με το μικρότερο δυνατό κόστος. Πρέπει να επισημάνω τις επιτυχείς προσπάθειες που κατέβαλαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ώστε η τιμή του συμπιεσμένου φυσικού αερίου να είναι ίδια με εκείνη που πληρώνουν οι καταναλωτές στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το όραμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που γίνεται πλέον πράξη, την υλοποίηση μιας από τις σημαντικότερες προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξής μας στην Περιφέρεια, αγκαλιάζουν πλέον όλοι. Μετά τη σύνδεση του Λαγκαδά, το φυσικό αέριο πηγαίνει και στις περιοχές Χαλάστρας, Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Φιλύρου, Βασιλικών, Μηχανιώνας, Επανομής και Κουφαλίων.

Και παράλληλα επεκτείνεται σε 12 δήμους που ήδη έχουν φυσικό αέριο, ώστε να συνδεθούν ακόμη περισσότερα νοικοκυριά: Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου.

Χάρη στη στενή συνεργασία όλων μας, πρόσβαση στο φυσικό αέριο θα αποκτήσουν και έξι μεγάλα αστικά κέντρα εκτός Θεσσαλονίκης, οι Σέρρες, το Κιλκίς, η Κατερίνη, η Βέροια, η Αλεξάνδρεια και τα Γιαννιτσά.

 

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό