Workshop Προβληματισμός νέων

Ξεκινήσαμε με τους συνεργάτες του γραφείου μου, έναν κύκλο Workshop με τίτλο: «Πολιτικός προβληματισμός νέων με όραμα». Η σκυτάλη στους νέους!

Πιστεύω ότι η λειτουργία των πολιτικών γραφείων οφείλει να ξεφύγει από τα αναχρονιστικά στερεότυπα.
Γιατί θεωρώ ότι η φρέσκια σκέψη των νέων, η συζήτηση μαζί τους, ο προβληματισμός και οι ανησυχίες τους, προσδίδουν ένα ουσιαστικό, αυθεντικό στίγμα πολιτικής.
Μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, μέσα από τις ανησυχίες τους, για την επόμενη μέρα. Η φυγή στο εξωτερικό δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η μόνη λύση.
Η ευθύνη απέναντι στα νέα παιδιά που διεκδικούν το μέλλον τους, σε συνδυασμό με τη διαχρονική ακλόνητη πίστη μου στις δυνατότητες της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, μου έδωσαν έναυσμα για το 1ο Workshop με τίτλο: «Η διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Η σκυτάλη στους νέους!».
Κάλεσα λοιπόν στο γραφείο μου μια ομάδα τέτοιων ανήσυχων νέων με όραμα και συζητήσαμε μαζί, με καθοδηγητή τον καλό μου φίλο και συνεργάτη Δρα Χρήστο Γεωργίου, για τη σημασία, τη δυναμική, τις αρχές και τις αξίες της μικρομεσαίας οικογενειακής επιχείρησης.
Αυτής που ξεχάσαμε. Εκείνης, που τις προηγούμενες δεκαετίες της προσδώσαμε τον τίτλο της «ραχοκοκκαλιάς της οικονομίας μας» και τώρα την εγκαταλείψαμε, ως έρμαιο στα θηρία των υπέρμετρων φόρων, εισφορών, τοκοχρεωλυσίων, γραφειοκρατίας και ποινικοποίησης κάθε επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.
Ας σκεφτούμε λοιπόν παλιοί και νέοι αυτήν την εναλλακτική. Τη στήριξη της οικογενειακής επιχείρησης, η οποία μπορεί να δώσει άμεσα, βραχυπρόθεσμα, απτά αποτελέσματα στην απασχολησιμότητα των νέων και στην έλευση της πολυπόθητης ανάπτυξης που όλοι ευαγγελιζόμαστε!